...

Operatia la genunchi, cand este necesara? - emisiune realizata in colaborare cu Radio Romania - BucurestiFM

Auzim la televizor despre sportivi care se accidenteaza si au leziuni de menisc sau ligament incrucisat

Citeste
...

Mersul, o activitate dureroasa - emisiune realizata in colaborare cu Radio Romania - BucurestiFM

Ni se-ntampla tuturor, nu? Sa ne doara picioarele cand mergem mult pe jos, sau dimpotriva..

Citeste
...

Traditional si revolutionar in tratamentele ortopedice - emisiune realizata in colaborare cu Radio Romania - BucurestiFM

Modalitati de tratament pentru afectiunile dobandite in urma activitatilor sportive sau in viata de zi cu zi - gimnastica medicala (kinetoterapia), fizioterapia, terapia cu unde de soc..

Citeste
...

Jogging pentru oameni destepti - emisiune realizata in colaborare cu Radio Romania - BucurestiFM

Despre Medicina Sportiva si importanta vizitei la medic pentru sportivii amatori si de performanta

Citeste
...

Condurul cenusaresei - upgrade - despre incaltamintea de sport - emisiune realizata in colaborare cu Radio Romania - BucurestiFM

Despre incaltamintea adecvata si importanta folosirii acesteia intocmai, in functie de tipul de sport pe care il practicam

Citeste
...

Glezna, o articulatie aristocrata - emisiune realizata in colaborare cu Radio Romania - BucurestiFM

Spunem: glezna de caprioara, si intelegem o incheietura fina si subtire, nervoasa si rezistenta.

Citeste
...

De ce ma doare genunchiul? - emisiune realizata in colaborare cu Radio Romania - BucurestiFM

Vremea neobisnuit de frumoasa pentru aceasta perioada, a scos multa lume din casa, la miscare. Gimnastica, pedalat, alergat, sau pur si simplu mers, in aer liber.

Citeste
...

Ma doare umarul! - emisiune realizata in colaborare cu Radio Romania - BucurestiFM

Atunci cand nu vorbim despre un umar pe care sa planga prietenii, ci de un umar care te face pe tine sa plangi, inseamna ca acolo este o problema.

Citeste
...

Miscare pentru sanatate, in siguranta - emisiune in colaborare cu Radio Romania - BucurestiFM

"Faceti miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi!" este un indemn insistent si repetitiv. Si recunoastem ca asa ar trebui sa facem, ca este sanatos, normal ba chiar si placut. Si se intampla, ca dupa o lunga epoca de sedentarism...

Citeste
...

Psihoterapie - 10 factori importanti pentru reaprinderea pasiunii sexuale in cuplu - articol in colaborare cu "Ce se intampla, doctore?"

Rutina, lipsa de timp, tot mai puţină atenţie faţă de propriul corp sau grijile cotidiene sunt doar o parte dintre factorii care duc la degradarea vieţii sexuale..

Citeste
...

Leziunile de menisc - articol in colaborare cu "Ce se intampla, doctore?"

Genunchiul este cea mai mare articulaţie a corpului. Prin pozitionare si rolul său în biomecanica statică şi dinamică a membrului inferior şi prin slaba sa acoperire cu ţesuturi moi, genunchiul este deosebit de predispus şi vulnerabil..

Citeste
...

Leziunile ligamentelor încrucişate anterior ale genunchiului - articol in colaborare cu "Ce se intampla, doctore?"

Ligamentele sunt benzi puternice, elastice, care conectează oasele între ele. Ele aduc stabilitate şi forţă articulaţiei. Există 4 ligamente care leagă femurul de tibie dintre care şi ligamentul încrucişat anterior- aşezat în centrul genunchiului..

Citeste
...

Artrita Genunchiului - articol in colaborare cu "Ce se intampla, doctore?"

Artrita este o inflamaţie a uneia sau a mai multor articulaţii. Durerea, inflamarea şi rigiditatea sunt simptomele principale ale artritei, aceasta fiind o boală deosebit de frecventă la genunchi.

Citeste
...

Sindromul de tunel carpian - articol in colaborare cu "Ce se intampla, doctore?"

Sindromul de tunel carpian este o afecţiune comună care cauzează durere, amorţeală şi furnicături la nivelul mâinii şi al braţului. Situaţia apare atunci când unul dintre nervii majori ai mâinii - nervul median - este comprimat la nivelul încheieturii...

Citeste
...

Leziunile de ligament - articol in colaborare cu "Ce se intampla, doctore?"

Aţi trecut printr-un accident şi aveţi ligamentele compromise? În present, există tehnici minim invazive prin care medicii le reconstruiesc. Datorită acestor intervenţii, reîntoarcerea la activităţile curente se petrece în mai puţin de o săptămână.

Citeste
...

Accidentarile la ski, preventie si metode inovatoare de tratament - la radio SmartFM

accidentarile la ski, preventie si metode inovatoare de tratament

Citeste
...

Obezitatea si Nutritia la copii - la Radio Smart FM

Va invitam sa urmariti emisiunea Sanatatea la SmartFM - cu medicul nostru de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice - povestind despre un subiect atat de popular in ultima vreme: Obezitatea si Nutritia la copii.

Citeste
...

Scenariul de viata si cum ne influenteaza povestile copilariei - la Radio Smart FM

In emisiunea Sanatatea la SmartFM - va oferim raspunsuri despre scenariul de viata, explicatii si solutii pentru un echilibru cat mai bun in relationarea cu cei din jur.

Citeste
...

Top reguli ca sa nu ne ingrasam de sarbatori - articol in colaborare cu "Ce se intampla, doctore?"

În perioada sărbătorilor, printre momentele de linişte se poate strecura şi inamicul siluetei, mâncatul excesiv. În cele ce urmează, medicul nutriţionist Claudia Raşcu ne sfătuieşte cum să ne menţinem starea de bine ..

Citeste
...

Diabetul zaharat de tip 1 si 2 - la Radio Smart FM

Recomandarea medicului: alimentatia sãnãtoasã, legumele prin cantitatea mare de fibre ajutã suplimentar la scaderea glicemiei si a colesterolului.

Citeste
...

Abordarea suportiva a pacientilor cu diagnostic grav - la Radio Smart FM

Psihoterapie - abordarea suportiva a pacientilor cu diagnostic grav dar si impactul asupra familiei si nu in ultimul rand asupra medicului, intr-o astfel de situatie.

Citeste
...

Cele mai frecvente 10 cauze ale durerilor de genunchi - articol in colaborare cu "Ce se intampla, doctore?"

Durerile genuchiului sunt o problemă comună a oamenilor de toate vârstele. Ele pot avea drept cauză vătămarea bruscă, folosirea excesivă sau unele afecţiuni medicale..

Citeste
...

Cum evităm să privim mâncarea ca pe un refugiu - articol in colaborare cu "A List Magazine"

Încă din copilărie am fost obișnuiți cu mâncarea ca recompensă în urma unei reușite (să sărbătorim un eveniment) sau după o nereușită („ceva bun ca să mă simt mai bine”) – ori condiționare: „dacă mânânci tot din farfurie, poți merge la joacă”..

Citeste
...

Despre genunchi, glezne, creier și o recomandare medicală

Beatrice Constandache, la fel, și ea, tot medic medic specialist de Medicină Sportivă, și Mihai Râșcu, care e ortoped, ultimii doi fiind și cei cu care am lucrat în mod direct. Și cărora le mulțumesc. Se numesc Life and Sport Clinic, au sedii în Pipera..

Citeste
...

Osteoporoza - articol in colaborare cu "Ce se intampla, doctore?"

Osteoporoza este o boală scheletică, sistemică, ce se caracterizează prin scăderea densităţii minerale osoase, care duce la fragilitatea osului şi la creşterea riscului de fractură, de obicei la nivelul şoldului sau al coloanei vertebrale.

Citeste